Paperiteoksia

Paperiteoksissani (2001) tutkin valoa, luonnonvärejä, kasvikuituja sekä kerroksellisuutta, joka samanaikaisesti peittää ja paljastaa.

Teokset muuttuvat katselukulman vaihtuessa. Läpikuultavat paperiteokset luovat haurauden illuusion, jossa valon sattumanvaraisuus kohtaa maalauksellisen kuidun.

Vuodesta 1990 olen kokeillut luonnonvaraisten ja puutarhakasvien kuituja paperin valmistuksessa – etsinyt kasvikuituja, jotka ominaisuuksiltaan vastaisivat ohuita puupiirrospapereita.

Luonnonvaraisista kasveista mielenkiintoisimpia ovat olleet nokkonen, horsma ja voikukka. Kuitujen laatu, kestävyys ja työstettävyys soveltuvat hyvin paperin valmistukseen. Tärkeätä on kasvien myrkyttömyys ja se, etteivät ne ole uhanalaisia.

Puutarhan kasveista kiinnostavia ovat kuunlilja, päivänlilja, narsissi, saksankurjenmiekka ja siperianiiris. Paperiteoksissani käytän myös pellavaa, käsittelemätöntä pellavakuitua sekä vanhojen pellavalakanoiden ja -liinojen tähteitä. Tärkeä osa työskentelyä on materiaalien luonnonmukaisuus ja kierrätys.

Siivet, 2000

Siivet, 2000

Siivet - yksityiskohta

Siivet – yksityiskohta

Siivet - yksityiskohta

Siivet – yksityiskohta

paperikraft

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s